IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
MMACA PRESRO2019

Membrii Titulari ai Comitetului de Politică Comercială s-au reunit la Bruxelles pentru a pregăti reuniunea Consiliului Afaceri Externe în format Comerț

Responsabilii de politică comercială din statele membre ale Uniunii Europene s-au reunit la Bruxelles, la data de 17 mai 2019, cu ocazia celei de-a 4-a reuniuni a Comitetului pentru Politică Comercială în format Titulari în perioada Președinției României la Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul acestei reuniuni au fost abordate subiecte de actualitate în domeniul politicii comerciale comune a Uniunii Europene și au fost analizate cele mai recente evoluții legate de comerțul internațional în vederea pregătirii reuniunii Consiliului Afaceri Externe în format Comerț, ce va avea loc la Bruxelles, la data de 27 mai 2019.

Temele dezbătute au vizat procesul de reformă a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și negocierile în curs la Geneva, precum și relațiile comerciale dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, în contextul celor mai recente evoluții politice dintre cei doi parteneri. S-a discutat, de asemenea, cu privire la pregătirile în vederea semnării Acordurilor de Comerț Liber, respectiv de Protecție a Investițiilor dintre UE și Vietnam.

În cadrul dejunului de lucru ce a urmat reuniunii, reprezentanții statelor membre au fost informați cu privire la stadiul negocierilor în curs ale Uniunii Europene cu state terțe, în special cele mai avansate și/sau dinamice negocieri, și anume cele înregistrate în relație cu Noua Zeelandă, Australia, Tunisia, Mexic, Mercosur, Chile și Indonezia.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content