IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA PRESRO2019

Ministrul Ștefan-Radu Oprea va prezida reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe – Comerț

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, va prezida luni, 27 mai 2019, reuniunea formală a Consiliului Afaceri Externe – Comerț, în calitate de președinte al acestui format de lucru pe perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (PRES RO 2019).

În reuniunea de la Bruxelles, miniștrii responsabili pentru comerțul exterior din statele membre UE vor aborda tematici de actualitate în domeniul politicii comerciale comune. Acestea includ reforma și negocierile din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), inclusiv negocierile privind e-commerce, relațiile comerciale UE – SUA, respectiv pregătirile pentru semnarea Acordului de Comerț Liber și a Acordului privind Protecția Investițiilor UE – Vietnam, care reprezintă o prioritate a Președinției României la Consiliul UE.

De asemenea, la dejunul de lucru miniștrii comerțului vor discuta recomandările Consiliului European de primăvară din sfera comerțului, inclusiv stadiul negocierilor comerciale în curs purtate de Uniunea Europeană cu state terțe.

 

Elemente de background

Consiliul Afaceri Externe – Comerț reprezintă cel mai înalt for decizional la nivelul Consiliului Uniunii Europene privind subiecte aferente implementării și conturării politicii comerciale comune. Statele membre sunt reprezentate de miniștrii responsabili pentru domeniul comerțului internațional, această formațiune a Consiliului reunindu-se, de regulă, de două ori pe an sau de oricâte ori este necesar.

Mai multe informații disponibile pe website-ul Consiliului UE:

https://www.consilium.europa.eu/ro/meetings/fac/2019/05/27/ â

Informații practice:

https://ec.europa.eu/info/about-european-commission/contact/press-services_en

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content