IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
IMM PRESRO2019

Rezultatele reuniunii ministeriale privind comerțul și economia digitală a G20

Miniștrii comerțului și cei responsabili de economia digitală din statele membre G20 au participat în perioada 8-9 iunie 2019 la Reuniunea ministerială G20 privind comerțul și economia digitală, organizată în Tsukuba, Japonia. Printre participanți s-au numărat  directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), Roberto Azevêdo și comisarul pentru comerț, Cecilia Malmström.

Declarația ministerială publicată la finalul reuniunii include menționarea domeniilor ce au nevoie de reformare și modernizare, printre care sistemul de reglementare a diferendelor din cadrul OMC. Miniștrii au decis să „colaboreze cu alți membri OMC pentru a întreprinde măsurile necesare de reformă a organizației cât mai curând posibil”.

Comisarul pentru comerț, C. Malmström și-a exprimat îngrijorarea față de tensiunile comerciale și posibila escaladare a acestora, context în care a evidențiat importanța găsirii unor soluții bazate pe reguli. Printre acestea, a reamintit de nevoia de abordare a distorsiunilor pieței, prin consolidarea regulilor internaționale în domeniul subvențiilor industriale și prin accelerarea procesului de creare a unor noi discipline internaționale privind creditele la export, respectiv implementarea angajamentelor luate în cadrul Forumului Global privind supra-capacitatea producției de oțel.

Mai multe informații despre Reuniunea ministerială G20 privind comerțul și declarația ministerială se găsesc pe website-ul: https://g20trade-digital.go.jp/resultEn.html.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content