IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Succes pentru companiile româneşti participante la Summit-ul de investiții SelectUSA

C O M U N I C A T   D E   P R E S Ă

 

Companiile româneşti aflate în misiune economică de promovare a domeniului IT&C la Summit-ul pentru Investiţii SelectUSA din Washington au înregistrat, pentru al doilea an consecutiv, cea mai importantă prezenţă europeană și a şasea din lume, ca dimensiune, la acest eveniment important pentru România în derularea Parteneriatului Strategic cu SUA.

Am încredere că şi anul acesta vom putea stabili parteneriate de lungă durată, care se vor dezvolta şi vor deveni o pistă de lansare pentru viitoarele operaţiuni în Statele Unite. Domeniul IT&C rămâne unul dintre cele mai competitive domenii ale economiei româneşti, fiind totodată unul foarte solicitat de mediul de afaceri”, a declarat Secretarul de Stat Paula Pîrvănescu, șeful misiunii economice române în Statele Unite. Agenda misiunii a cuprins o serie de întâlniri și work-shop-uri cu reprezentanți ai guvernului american și ai mediului de afaceri internațional, prezent la summit.

În cadrul întâlnirii organizate de Biroul de Promovare Comercial-Economică de la Washington cu reprezentanți ai peste 50 de companii americane, secretarul de stat Pîrvănescu a prezentat proiectele românești de investiții strategice în parteneriat public-privat selectate de guvernul român.

Paula Pîrvănescu a avut, de asemenea, o întrevedere cu Viktor Parker, reprezentant al U.S. Small Business Administration (SBA) în cadrul căreia a detaliat programele derulate de minister pentru sprijinirea mediului de afaceri şi încurajarea investițiilor. Dintre acestea, Start-Up Nation şi Femeia Antreprenor s-au bucurat de interesul partenerilor americani, care şi-au declarat intenţia de a prelua aceste modele şi a le transpune în mediul antreprenorial american.

În acest context, prezentările start-up-urilor româneşti au atras aprecierea interlocutorilor, care și-au manifestat dorința de a continua dialogul  printr-o serie de acțiuni comune în domeniul industriei tehnologiilor inovative, cum ar fi: conferințe, misiuni economice şi întâlniri B2B.

În marja SelectUSA, companiile româneşti au semnat, la Washington, împreună cu alte 66 de companii din 12 ţări, angajamentul „Pledge to America’s Workers”, prin care îşi anunţă planurile privind crearea unui număr de aproape un milion de oportunităţi pe piaţă pentru muncitorii americani. Printre acestea, s-a aflat şi unicornul românesc UiPath, care s-a angajat să includă în programul său de pregătire şi formare privind  RPA (Robotizarea automatizării proceselor) un număr de 750.000 de americani, în următorii cinci ani. De asemenea, reprezentanții UiPath au vorbit despre povestea de succes a companiei și elementele importante ale dezvoltării unui start-up.

Angajamentul „Pledge to America’s Workers” a fost semnat, pentru Statele Unite, de Ivanka Trump, consilierul personal al preşedintelui SUA, și de Wilbur Ross, secretarul pentru comerţ al SUA, care a apreciat, în context, participarea numeroasă a României la acest summit.

A fost o onoare pentru mine să fiu alături de antreprenorii români prezenți la Summitul Select SUA. Opt companii cu capital românesc vor crea peste 1.000 locuri de muncă în Statele Unite ale Americii. Aceste companii sunt: Kineto Tech Rehab, NextGen Software, Oveit, Soft Galaxy, Tremend, UiPath, Zitec”, a menționat Paula Pîrvănescu.

Turneul companiilor româneşti în Statele Unite a continuat la San Francisco, unde, cu prilejul SelectUSA Spin-off, start-up-urile româneşti au identificat noi oportunități de afaceri în cadrul întâlnirilor pe care le-au avut pentru promovarea produselor românești pe piaţa americană.

Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a apreciat importanţa misiunii în contextul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite: „Dezvoltarea dimensiunii economice a Parteneriatului este unul dintre obiectivele ambelor țări, existând potențial de creștere în acest domeniu. SelectUSA reprezintă un eveniment extrem de atractiv şi ofertant prin faptul că reuneşte mediul economic puternic în România şi companiile americane de succes, care îşi caută parteneri.

 

***

 

SelectUSA este evenimentul de cel mai înalt nivel dedicat promovării investițiilor străine directe în Statele Unite ale Americii şi oferă oportunităţi de networking pentru companiile din România, care pot găsi aici finanţarea necesară pentru a-şi dezvolta proiectele şi a se extinde pe o piaţă atractivă şi dinamică. 

Companiile participante la misiunea economică în Statele Unite sunt: Mahal Trade SRL, Web Win Group Net SRL, Coduck Brothers SA, Gemini Solutions SRL, Kineto Tech Rehab SRL, CBN IT Software Solutions SRL, Connections Consult SRL, Aggranda Solutions SRL, Romanian Security Systems SRL, Holistion Software Consulting SRL, Zitec Com SRL, Tremend Software Consulting SRL, Thecon SRL, Special Travel Experiences SRL, Danirom Company SRL, CMD Software Espresso SRL-D, Softsynergy SRL, Circle Technologies SRL, Finacon International Consulting SRL, Linnify SRL.

Misiunea economică s-a desfăşurat în perioada 8-16 iunie, în cadrul Programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat și a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în parteneriat cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii – ANIS. Misiunea economică a beneficiat de o finanțare de la bugetul de stat de 505.595 lei cu TVA.

 

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content