IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA PRESRO2019

Consolidarea mediului de afaceri prin interconectivitate regională, tema centrală a Formului de afaceri al Parteneriatului Estic

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Ştefan-Radu Oprea i-a încurajat pe participanţii la cea de a şasea ediţie a Forumului de Afaceri al Parteneriatului Estic să creeze o reţea de interacțiune în afaceri, pentru a crește oportunitățile de investiții și a aduce plus-valoare economică, armonizată cu noile cerințe globale.

UE și partenerii săi estici au interese comune, puncte forte complementare în domeniul IT, al comerțului electronic și în multe alte sectoare”, a declarat ministrul Oprea, marți, la deschiderea evenimentului.

Acesta a transmis că statele membre ale UE s-au angajat să îşi intensifice sprijinul acordat partenerilor estici. „Din această perspectivă, sub egida Președinției României la Consiliul UE, am acționat activ pentru flexibilizarea pozițiilor omologilor mei din statele UE în favoarea extinderii relaţiilor de afaceri între antreprenorii europeni şi cei din afara spaţiului comunitar, inclusiv din țările Parteneriatului Estic”, a mai spus Ștefan-Radu Oprea.

Valoarea anuală a comerțului dintre piața unică și statele Parteneriatului Estic a atins valoarea de 74 miliarde euro. În ceea ce privește România, fluxurile comerciale reciproce cu cele șase piețe se ridică la 4 miliarde euro.

Cel de al șaselea Forum de Afaceri al Parteneriatului Estic a fost organizat, la București, de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și Camera de Comerț și Industrie a României. Evenimentul a avut loc în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene şi s-a înscris în inițiativa Parteneriatului Estic (PaE). Obiectivul reuniunii a fost de a evalua realizările PaE din punct de vedere al comunităților de afaceri și de a dezvolta, în continuare, cooperarea în Vecinătatea Estică a UE, promovând legăturile economice bilaterale și multilaterale dintre statele UE și cele șase state PaE. Au participat reprezentanți din cele șase state ale Parteneriatului Estic: Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Belarus, Armenia și Azerbaidjan.

 Biroul de presă al

Ministerului pentru Mediul de Afaceri,Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content