IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Oportunități de multiplicare a exporturilor către China pentru companiile românești

 

C O M U N I C A T   D E   P R E S Ă

 

Gabriela Mihaela Voicilă, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și E.S. Jiang Yu, ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România, au discutat, marți, 25 iunie, despre măsurile de amplificare a prezenței românești la târgurile destinate importului pentru piața chineză.

Gabriela Mihaela Voicilă a subliniat participarea marcantă a României la Expoziția din China pentru Comerț și Investiții ce a avut loc în perioada 7-12 iunie 2019, accentuând numărul crescut al operatorilor economici români prezenți la Ningbo. Anul acesta, 84 de companii autohtone au expus peste 1.200 de produse și s-au bucurat de sprijinul acordat de autoritățile centrale și locale chineze în organizarea cu succes a pavilionului românesc.

Discuțiile între cei doi demnitari s-au concentrat pe eforturile comune pentru atragerea unui număr cât mai mare de companii românești, care să participe, în noiembrie, la Shanghai, la cea de-a II-a ediție a Expoziției Internaționale pentru Import din China. La această manifestare, România va organiza un pavilion național în care companiile vor putea expune cele mai semnificative produse, cum ar fi: vinuri, miere, produse de patiserie, cosmetice, mobilă, textile, etc.

Secretarul de stat Voicilă a apreciat sprijinul pe care partea chineză îl acordă participării la acest eveniment prin oferirea spațiului de expunere gratuit și prin facilități pentru amenajarea pavilionului național românesc.

În context, au fost reiterate evenimentele de pe agenda bilaterală din perioada următoare. Printre acestea, organizarea, în luna septembrie 2019, la București, a primei reuniuni a grupului de experți pentru transpunerea în practică a “Memorandumului de înțelegere privind înființarea unui grup de experți pentru promovarea comerțului nerestricționat între România și China” și organizarea conferinței cu tema: ”Promovarea femeilor antreprenor”, obiectiv stabilit în liniile directoare de la Summit-ul de la Sofia și reluat la Summit-ul de la Dubrovnik, din aprilie acest an.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content