IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Ştefan-Radu Oprea: „Suntem într-o ofensivă a diplomaţiei comerciale de recâștigare a pieţelor externe tradiţionale pentru produsul românesc”

COMUNICAT DE PRESĂ


Recâştigarea pieţelor tradiţionale şi deschiderea unor noi pieţe pentru produsele româneşti reprezintă obiectivele actuale ale misiunilor economice ale României în străinătate, a transmis ministrul Ştefan-Radu Oprea, vineri, participanţilor la evenimentul Zilele Diplomaţiei Comerciale, desfăşurat la Poiana Braşov. 
Cea de-a XI-a reuniune a consilierilor economici externi, desfăşurată în perioada 1-12 iulie, a continuat astăzi, la Brașov, cu o nouă serie de întâlniri ale consilierilor economici din reţeaua externă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din zonă.

Anul acesta am schimbat misiunile economice, în sensul în care reprezentăm interesele ofensive ale mediului de afaceri, ca urmare a dialogului deschis pe care îl avem cu reprezentanții acestuia, pentru că există oportunităţi, am deschis pieţe noi”, a precizat ministrul Oprea. Acesta a amintit antreprenorilor prezenţi la reuniune faptul că semnarea Acordurilor de liber schimb şi investiţii UE-Vietnam în timpul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene a creat oportunităţi noi pe o piaţă dinamică, în dezvoltare, unde produsul românesc era cunoscut şi apreciat.

De asemenea, putem spune că am contribuit substanțial la intrarea în vigoare a Acordului de Parteneriat Economic între UE şi Japonia, a celor de comerţ liber şi investiţii cu Singapore şi la realizarea unui acord politic privind componenta comercială din cadrul Acordului de Asociere UE – MERCOSUR”, a adăugat ministrul Oprea.

Oficialii MMACA participanţi la eveniment au prezentat, de asemenea, antreprenorilor braşoveni programele derulate de minister pentru sprijinirea mediului de afaceri: programul de promovare a exportului, programele pentru micro-industrializare, comerţ, programul de internaţionalizare, programul Start-Up Nation, programul Femeia Antreprenor. 

Ștefan-Radu Oprea a felicitat consilierii economici externi și pe toți reprezentanții ministerului care au contribuit la succesul președinției României la Consiliul UE, subliniind faptul că România a reușit, cu această ocazie, să se reconecteze, să cunoască mai profund viața politică, comercială și socială a statelor cu care a avut oportunitatea să interacționeze în această perioadă.

La eveniment au participat și Marian Iulian Rasaliu, prefectul județului Brașov, Silviu Costea, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, Florin Luca, directorul executiv al Agenţiei pentru IMM, Atragere Investiţii şi Promovare Exporturi Braşov. Au mai avut intervenţii în cadrul reuniunii senatorul Ovidiu Florin Orţan, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri braşovean, care au prezentat experienţele legate de promovarea produselor și serviciilor proprii pe piețele externe.

Seria evenimentelor organizate în cadrul Zilelor Diplomației Comerciale continuă săptămâna viitoare la Bucureşti, cu alte întâlniri ale consilierilor economici din reţeaua externă cu mediul de afaceri, în vederea identificării oportunităţilor oferite de pieţele internaţionale pentru producătorii români și a aşteptărilor şi intereselor investitorilor străini în România.

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content