IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Industria românească de fashion, promovată pe piața americană, în Atlanta

I N F O R M A R E   D E   P R E S Ă

 

Producători români de îmbrăcăminte vor participa, în perioada 4-10 august a.c., la o misiune economică de promovare a industriilor creative și a exporturilor de produse calitative, cu valoare adăugată mare, în Atlanta, SUA.

Misiunea oferă celor șapte companii din industria fashion, ce vor pleca în America, oportunitatea de a participa la târgul World of Prom AmericasMart și de a-și expune produsele inovative, realizate din materiale de calitate, cu un design adaptat cerințelor și exigentelor pieței SUA. Tododată, companiile românești vor purta discuții B2B cu cele mai mari companii din industrie la nivel mondial într-un spațiu de 100 mp special amenajat pentru acest lucru.

Aceasta este prima participare a unor companii românești la unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul industriei de fashion din SUA și Canada. Companiile Lavan Trendsetter, C.B. Fashion Stil, Negrau Creative Group Corporation, Kiki Lou Design, Nava Bride, Surface Anatomy și Hilux Fashion, care au deja experienţă în competiţia cu țările recunoscute din acest sector, vor putea dezvolta colaborări importante pe piața din SUA.

Misiunea economică din Atlanta, SUA, este organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în parteneriat cu Asociația Romanian Creative Fashion (ARCF), și are prevăzut un buget de 348.837 lei fără TVA.

Aflat la cea de-a 28-a ediție, târgul organizat la AmericasMart va găzdui aproximativ 400 de branduri internaționale și peste 25.000 de achizitori. Designerii români vor participa la toate forumurile de modă pregătite de către organizatori și vor realiza numeroase contacte, care îi vor ajuta să pătrundă mai ușor pe această piață, puțin exploatată, până în prezent, prin intermediul programelor de promovare a exportului.

Conform unui studiu efectuat de National Mail Order Association, industria de produse high luxury din SUA generează anual venituri de peste 60 miliarde USD, iar conform Strategiei Naționale de Export, România susține cu prioritate exporturile către țările non-UE și, cu precădere, exporturile pe piața SUA.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content