IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

Producători români de IT&C, în căutare de parteneri din zona Orientului Mijlociu, la GITEX Dubai

INFORMARE DE PRESĂ

 
Unsprezece companii românești de IT&C au expus, în perioada 6 – 10 octombrie a.c., la GITEX Technology Week Dubai, cea mai importantă manifestare expozițională din Orientul Mijlociu în acest domeniul.

Sub brandul de ramură RomanialT, firmele au prezentat, în cadrul pavilionului naţional, pe o suprafaţă de 150 mp, servicii şi soluţii software competitive în domenii de actualitate precum: cyber security, Internet of Things, networking, monitorizare flote şi altele.

Reprezentanții firmelor româneşti au analizat noi oportunităţi de afaceri și de colaborare cu parteneri străini în cadrul conferinţelor, forumurilor și sesiunilor de lucru. De asemenea, au avut întâlniri de afaceri cu potenţiali clienti şi parteneri pentru livrarea de produse şi servicii româneşti în zona Orientului Mijlociu.

Desfăşurat în zona Golfului Persic, evenimentul expoziţional oferă firmelor româneşti oportunitatea introducerii noilor tehnologii IT&C furnizate de industria autohtonă de profil într-o zonă aflată într-o puternică ascensiune, cu resurse financiare deosebite, care coagulează investitori și furnizori din toată lumea.

Prezenţi la evenimentul expoziţional din Dubai, reprezentanţii firmei Holisun SRL au apreciat sprijinul constant oferit de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat firmelor româneşti în demersul de pătrundere pe noi pieţe: „Accesul la astfel de evenimente internaţionale, alături de importante firme de profil din lume, a devenit mai ușor datorită programului de promovare a exportului derulat de MMACA. Apreciem susţinerea domnului ministru Ştefan-Radu Oprea în procesul de internaţionalizare şi promovare a produselor româneşti pe pieţele străine”, au declart reprezentanții societății.

GITEX Technology Week Dubai reprezintă cel mai important târg de specialitate din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Asia de Sud, si al treilea cel mai mare târg IT din lume. La fiecare ediție expun peste 3.500 de companii din aproximativ 50 de țări, fiind vizitat de peste 140.000 de specialiști din aproximativ 150 de țări.

Expozanţii au prezentat produse inovative și soluţii digitale, de printare 3D, softuri specializate pe diverse domenii, soluţii de telefonie mobilă 5G/4G/LTE, monitorizare flote, inovaţii virtuale, tehnologii multi-screen, soluţii de dezvoltare a infrastructurii reţelelor, comunicaţii prin satelit, tehnologii fără fir etc.

Participarea românească la GITEX Dubai este organizată de Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Programul de promovare a exportului, în colaborare cu Asociația Română pentru Industria Electronică și Software (ARIES). Bugetul fără TVA estimat pentru această acțiune este de 785.778 lei.

Firmele româneşti expozante în cadrul pavilionului naţional la ediţia din acest an a GITEX Dubai sunt: Artlog Software Zone SRL-D, Arobs Transilvania Software SA, Eta Automatizari IND SRL, Free Wifi System SRL, Frontier Conect SRL, Holisun SRL, Roweb Development SRL, Seven Code Development SRL, Terrabyte International Consulting SRL, Optimyze Consulting SRL, Simcontrol Solutions SRL.

 

Biroul de presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content