IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

EUROPORT 2019: Expertiza românească în domeniul naval, apreciată la nivel internaţional

INFORMARE DE PRESĂ   

                                                   

Opt firme româneşti s-au aflat printre expozanţii la unul dintre cele mai importante târguri de nave și echipamente navale la nivel mondial, EUROPORT 2019, desfăşurat în perioada 5-8 noiembrie 2019, la Rotterdam, Olanda.

Producătorii români au adus, în faţa vizitatorilor târgului, echipamente navale și piese de schimb, proiecte pentru nave, servicii de reparații și construcții secții de nave. Au fost, de asemenea, prezentate mostre ale machetelor de echipamente navale și electromotoare.

Reprezentanții companiilor autohtone au avut discuţii cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Țărilor de Jos, E.S. Brândușa Ioana Predescu, despre valorificarea prezenţei româneşti la acest eveniment, sinonim cu un centru de afaceri pentru sectorul maritim. Au fost analizate oportunităţi de parteneriate care să asigure intrarea firmelor autohtone pe piaţa olandeză şi internaţională şi creșterea exporturilor pentru companiile deja existente cu pieţele respective.

România oferă oportunități atractive în domeniul industriei navale pentru furnizorii internaționali, găzduind anual un eveniment de networking în domeniul maritim, sub brandul EUROPORT.

Expozanţii români la Rotterdam au participat, de asemenea, la programul de conferințe şi masterclasses dedicate celor mai recente descoperiri în tehnologie inteligentă şi impactului acestora asupra viitorului transportului naval.

Târgul internațional Europort 2019 a reunit producători și furnizori implicați în construcții navale, reparații și convertire, electronică, propulsie și manevrare, comunicare, precum şi proprietari de nave, manageri de șantiere navale și flote maritime, designeri de nave, brokeri de nave, ingineri tehnici, arhitecți navali.

Tematica târgului a inclus transportul maritim, transportul terestru, dragare, nave de pescuit, bărci de lucru, nave, croaziere. Cu 27.000 de vizitatori profesioniști și peste 1.000 de companii, EUROPORT este unul dintre cele mai importante business hub-uri la nivel mondial în sectorul maritim.

Firmele participante sub pavilion național românesc la EUROPORT 2019 au fost: DMT Marine Equipment SA, Keep It Mobile Development SRL, Lighthouse Shipping SRL, Nedcom Maritime SRL, P.A. Libra SRL, Șantierul Naval Constanta SA, Ship Design Group SRL, Stentor SRL. Pavilionul naţional al României a ocupat o suprafață de 200 mp.

Participarea firmelor româneşti la EUROPORT 2019 a fost organizată de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în parteneriat cu Asociația Constructorilor Navali din România, ANCONAV. Bugetul alocat evenimentului a fost de 494.452 lei fără TVA.

Biroul de presă

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content