IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
Image default
Comunicate de presă MMACA

România, în atenția marilor case de producție de film internaționale

INFORMARE DE PRESĂ

 

Viitoarele proiecte cinematografice românești au fost prezentate de cineaștii români la târgul internațional American Film Market 2019, de la Los Angeles, reprezentanților rețelelor internaționale de film.

De asemenea, marile case de producție de film internaționale au analizat oportunitățile de producție de film și distribuție a acestora, având în vedere faptul că industria de film românească este, în prezent, una dintre cele mai ofertante din lume. Prin schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice sunt posibile alocări financiare nerambursabile în cuantum de 35% la cheltuielile calificate pentru producțiile filmate în România, cu posibilitatea unui procent extra de 10%, dacă povestea este românească sau personajele principale sunt români.

Şapte companii româneşti specializate în servicii şi producție de film au participat, în perioada 6 – 13 noiembrie a.c., la Los Angeles, la cel mai important eveniment de business al industriei cinematografice americane și mondiale, American Film Market. Producătorii români și-au expus ofertele în cadrul secţiunii The Market, alături de mai mult de 400 de companii de producție, distribuție și vânzări din peste 70 de țări.

Reprezentanţii Alien Films Entertainment SRL, Idea Film Distribution SRL, Retscan SRL, Sîrbu Production Film SRL, Webfilms SRL, On Vogue Management SRL şi Clody Design SRL au avut întâlniri cu nume importante din industria cinematografică, atât în cadrul celor două standuri ale României, cât şi pe parcursul conferințelor, workshop-urilor şi evenimentelor de networking organizate.

Producătorii români au participat la proiecții de film şi  întâlniri între cumpărători și expozanți. Totodată, au participat activ, inclusiv, pe platforma online dedicată cunoașterii și stabilirii de contacte între experții în domeniu și investitori.

Pavilionul național al României a fost format din două standuri individuale, pe o suprafață totală de 66 metri pătrați, în cadrul Loews Santa Monica Beach Hotel, gazda Târgului Internațional American Film Market pentru al 28-lea an consecutiv.

American Film Market este cel mai eficient eveniment de nivel mondial dedicat industriei filmului, cu potenţial ridicat de vânzări, dezvoltare și networking. Mai mult de 1 miliard de dolari din vânzări sunt încheiate în fiecare an, atât în ceea ce privește filmele realizate, precum și pentru filmele aflate în diferite etape de dezvoltare și producție.

Participarea companiilor româneşti la târg a fost organizată de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în cadrul Programului de promovare a exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat, în colaborare cu Asociația Creative Romanian Film Makers și cu sprijinul AFM Los Angeles.

Târgul Internațional American Film Market este produs de Independent Film & Television Alliance (IFTA), asociația comercială care îi reprezintă pe producătorii și distribuitorii mondiali de filme și programe de televiziune independente.

 

Biroul de presă

 

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content