learn more
learn more
learn more
learn more
learn more

 

  Ștefan – Radu OPREA,

Ministrul pentru Mediul de Afaceri,

Comerț și Antreprenoriat

"Vom susține antreprenorii tineri prin intermediul programului Start-up Nation - și nu numai - prin finanțarea nerambursabilă cu 200.000 lei pentru fiecare startup, fără a fi nevoie de cofinanțare. Programul conține date exacte: 10.000 de start-up-uri finanțate anual, costuri 0 pentru înființarea acestora, dar și accesarea programului online.

Costurile anuale ale acestui program vor fi de aproximativ 2 mld. lei, dar prin efectele de multiplicare, urmare a creării a peste 100.000 de noi locuri de muncă în următorii 4 ani de zile, doar prin aceste startup-uri, dar și a economiei în ansamblul ei, peste 30% din cele 2 mld. lei se vor reîntoarce la stat, sub formă de taxe și impozite." – Programul de Guvernare 2018-2020

Program de guvernare Program de guvernare

 

 

PROGRAMUL DE GUVERNARE 2018-2020

„Măsurile din Programul de Guvernare aflate în responsabilitatea Ministerului sunt în strânsă legătură cu dezvoltarea și implementarea politicilor de susținere a mediului de afaceri, atragerea de investiții, promovarea exporturilor, înglobarea într-un singur loc a tuturor structurilor de finanțare ale antreprenoriatului"

Obiective Obiective

 
"Contributor de importanță strategică la creșterea economică și crearea de locuri de muncă, sectorul întreprinderilor mici și mijlocii trebuie să beneficieze din partea statului de politici publice ce vizează o reglementare inteligentă, consultare sistematică cu organizațiile reprezentative, un sistem fiscal atractiv, creșterea accesului la finanțare, simplificarea procedurilor și debirocratizare." Programul de Guvernare 2017-2020
 
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat elaborează, inițiază și promovează programe privind creșterea economică în domeniile întreprinderilor mici și mijlocii, mediului de afaceri, cooperației, comerțului, antreprenoriatului și investițiilor străine, în conformitate cu responsabilitățile ce îi revin prin Programul de Guvernare 2017-2020.
 
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este punctul unic de contact pentru întreaga comunitate de business, alături de care derulăm proiecte menite să ajute mai bine antreprenorii pentru a determina expansiunea și substanțializarea activității acestora, urmată, în mod firesc, de îmbunătățirea competitivității, consolidarea afacerilor și creșterea numărului de angajați."

Evenimente Evenimente

Salonul Auto București & Accesorii 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat partener la Salonul Auto...

Târgul Național pentru Meșteșuguri și Artizanat 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin intermediul Agenției...

„Start-Up Nation – o poveste de succes”

Joi, 27 septembrie, la Berăria H are loc evenimentul „Start-Up Nation – o poveste de...

Important

NOUTĂȚI NOUTĂȚI

Înapoi

Reuniune Comitetul Consultativ pentru Dezvoltarea IMM 12.10.2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat organizează în data de 12 octombrie 2018 a doua întâlnire a Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii din anul 2018, în conformitate cu prevederile legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, art. 25 alin (4) privind înființarea Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și mijlocii (CCDIMM).

În vederea pregătirii deschiderii apelului de proiecte pentru programul Start-up Nation 2018, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat în transparență decizională PROIECTUL ORDONANŢEI DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere rolul consultativ al CCDIMM în aprobarea programelor și măsurilor de stimulare a înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și a altor inițiative ale Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, avem plăcerea de a vă invita să participați la ședința de lucru care va avea loc în data de 12 octombrie 2018ora 10:00 la sediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Sala 112.

Conform Art. 3. alin (2) din regulamentul de organizare si functionare a CCDIMM "La ședințele Comitetului mai pot participa, cu acordul președintelui Comitetului, și invitați din mediul de afaceri sau societatea civilă, interesați de subiectele ce urmează a fi dezbătute." In acest sens, pentru participarea celor care nu fac parte din componenta CCDIMM va rugam sa solicitati acordul scris al  Președintelui Comitetului la cabinetul domnului ministru pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat, la adresa de email: office@imm.gov.ro

Membrii CCDIMM sunt rugaţi să confirme participarea până miercuri, 11 octombrire 2018, ora 12.00, pe adresa de email: romania_hub@imm.gov.ro 

Agenda CCDIMM 12 octombrie 2018