IMM – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat

Programul România HUB

Diaconescu Nicoleta

Obiectiv

Programul ROMÂNIA HUB – ROMÂNIA, ŢARA TINERILOR ÎNTREPRINZĂTORI constituie una dintre acţiunile prevăzute în cadrul „Strategiei Guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea mediului de afaceri din România – Orizont 2020″. Programul vizează încurajarea şi stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, fiind implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

ROMÂNIA HUB este un program integrat de pregătire, care oferă studenţilor, întreprinzătorilor şi potenţialilor întreprinzători, informare, sprijin, asistenţă tehnică şi consiliere, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Obiectivul principal al Programului îl constituie sprijinirea elevilor şi studenţilor în scopul dobândirii cunoştinţelor teoretice şi cu aplicabilitate practică, necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri, precum şi a întreprinzătorilor şi potenţialilor antreprenori în scopul dezvoltării capacităţii antreprenoriale şi al creşterii competitivităţii IMM-urilor pe piaţa locală şi internaţională, prin facilitarea accesului la informare, asistenţă tehnică şi consiliere cu privire la programele cu finanţare nerambursabilă şi la proiectele cu finanţare externă, derulate de către MMACA.

Structură

Programul este structurat pe 3 piloni:

 1. Dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale ale tinerilor.
  • Ateliere de lucru: “Vreau să fiu antreprenor” – ateliere de pregătire, care se adresează elevilor de liceu şi studenţilor din România cu scopul de a stârni interesul pentru antreprenoriat în rândul tinerilor români. Atelierele urmăresc însuşirea de către participanţi a cunoştinţelor teoretice şi cu aplicabilitate practică necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri.
 2. Promovarea finanţării pentru IMM
  • Ateliere de lucru: “Surse de finanţare pentru IMM” – sesiuni de informare cu privire la programele cu finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat, precum şi la proiectele cu finanţare externă pe care le derulează MMACA în vederea sprijinirii înfiinţării şi dezvoltării IMM în România.
 3. Parteneriatul Public-Privat pentru IMM şi noi locuri de muncă
  • Ateliere de lucru: “Statul mai aproape de IMM-uri” – întâlniri informative ale instituţiilor guvernamentale implicate în activitatea IMM-urilor cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.
  • Ateliere de lucru: “Mai aproape de tineri” – stagii de practică pentru studenţi, alături de consilierii din Bucureşti şi din Oficiile Teritoriale pentru IMM şi Cooperaţie – OTIMMC.

Pagina de Facebook la www.facebook.com/romaniahub

Prezentare ppt. la http://www.aippimm.ro/romaniahub/

 

 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content