MAT – Ministerul Antreprenoriatului și Turismului
Image default
Comert Exterior

Acordarea de burse de studii în România pentru cetățenii străini – anul universitar 2022-2023

MINISTERUL ANTREPRENORIATULUI SI TURISMULUI (MAT) anunță lansarea procesului de selecție dosare pentru acordarea unui număr de 40 de burse cetățenilor străini pentru a studia în România începând cu anul universitar 2022-2023

În perioada 1 mai–31 iulie 2022, dosarele de candidatură pentru bursele acordate de statul român pentru anul universitar 2022–2023 se vor transmite în format electronic la următoarea adresă de email: burse2022@dce.gov.ro. Dosarul se va transmite scanat la MAT, conform procedurii, originalul urmând a fi prezentat doar de candidații acceptați la instituția de învățământ unde va urma pregătirea.

Comisia ce va fi numită de ministrul antreprenoriatului și turismului va face selecția candidaților pe baza documentelor din dosar până la 1 septembrie 2022, după care va publica rezultatul acestei etape intermediare de selecție. Decizia finală de acordare a burselor va fi luată de Comisia numită de ministrul educației din România, iar Direcția Generală Relații Internaționale și Afaceri Europene din cadrul Ministerului Educației va emite Scrisorile de acceptare la studii în România până la începerea anului universitar 2022-2023.

De asemenea, vă rugăm să aveți în vedere că dosarele incomplete sau transmise după data limită de 31 iulie 2022 nu vor fi luate în considerare.

 

Rezultatele procesului de selecție a burselor pe etape (MEAT/ME)

Lista studenților străini care au fost declarați admiși la studii în România cu bursă pentru anul universitar 2022-2023

Lista dosarelor pentru burse de studii studenti străini pentru anul universitar 2021-2022, care au fost selectate de Comisia de selectie MAT.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Sari la conținut