MEEMA – Mediul de Afaceri
Image default
Comunicate de presă MMACA

Industria aerospaţială românească, reprezentată în premieră sub pavilion national la „International Airshow 2018”, Bahrain

INFORMARE DE PRESĂ

 

Cinci societăţi româneşti din industria aerospaţială au pus bazele unor noi parteneriate şi au stabilit contacte în vederea încheierii de contracte viitoare în cadrul celei de a cincea manifestări internaționale aviatice a Bahrainului, „International Airshow 2018″ (BIAS 18), găzduită la baza aeriană Sakhir, în perioada 14-16 noiembrie a.c.

Aerofina SA, Aerospace Services SRL, Elprof SA, Grupul Industriei Aeronautice Române (GIAR) SA şi STRAERO (Institutul Pentru Calculul şi Experimentarea Structurilor Aero-Astronautice) au expus pentru prima dată sub pavilion naţional, alături de companii precum Embraer, Bombardier, Saudi Arabia Military Industries, Etihad Aviation Group, prezenţi pentru prima dată la acest târg.

Majoritatea partenerilor externi ai firmelor românești au fost, de asemenea, prezenţi la această manifestare, relaţiile existente fiind consolidate, cu perspectiva extinderii şi diversificării prin noi comenzi.

Expozanţii români au participat la schimburile de idei şi informaţii alături de ceilalţi participanţi la eveniment, în cadrul forumurilor şi conferinţelor desfăşurate pe perioada manifestării expoziţionale, a cărei ultimă zi a fost dedicată femeilor din aviaţie.

România aduce o valoare adăugată importantă în programele globale din domeniul aviației şi utilizării spațiului aerian, domeniu strategic de dezvoltare la nivel mondial şi de interes pentru piața muncii, cu perspective de creștere în următorii 20-30 ani.

În acest context, prezența la târgul din Bahrain oferă industriei aviatice româneşti mai multe beneficii şi oportunități de dezvoltare, Orientul Mijlociu fiind singura regiune din lume în care flota de avioane mari (widebody) este mai mare decât flota de avioane single-aisle. Acesta este unul dintre numeroasele motive pentru care Orientul Mijlociu este considerat acum un important centru de aviație, cu perspective mari pentru viitor.

De asemenea, Regiunea Orientului Mijlociu înregistrează cea mai rapidă creștere a economiei emergente din regiunea Asia-Pacific, cu PIB-ul estimat să crească în medie cu 3,8% în următorii 20 de ani.

Un alt aspect de interes pentru firmele românești îl reprezintă necesarul de aeronave în Orientul Mijlociu, unde, până în 2036, se estimează că vor fi necesare aproximativ 3.510 de aeronave, în valoare de peste 770 de miliarde de dolari.

BIAS – Bahrain International Airshow este un târg internaţional aeronautic organizat la fiecare doi ani, care urmăreşte să ofere participanţilor o experienţă personalizată, oferind acces la delegaţii de nivel înalt din cadrul comunităţii aerospaţiale, toate într-un spaţiu dedicat.

Înfiinţat în 2010 şi organizat sub patronajul Majestăţii Sale, Regele Hamed bin Isa Al Khalifa al Regatului Bahrain, evenimentul este renumit pentru facilităţile sale de clasă mondială şi pentru creşterea spectaculoasă înregistrată în numai câţiva ani (contracte încheiate în creştere cu 221%; expozanţi internaţionali, în creştere cu 61%; dublarea spaţiului de expunere), reprezentând o platformă excelentă pentru formarea de noi parteneriate în Orientul Mijlociu.

In acest an, au expus 185 expozanți, dintre care 67,5% străini. Cu pavilion național au participat EAU, SUA, Federația Rusă, Taiwan, Arabia Saudită, România și Marea Britanie.

Participarea cu pavilion național a firmelor românești la acest târg a fost asigurată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert, împreuna cu OPIAR (Organizația Patronală a Industriei Aeronautice Române).

 

 

Biroul de Presă al Ministerului pentru

Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content