MEEMA – Mediul de Afaceri
Image default
Comunicate de presă MMACA

Consultări periodice cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pe teme de interes şi actualitate pentru comunitatea de business din România

Liviu Rogojinaru și Daniela Nicolescu, secretari de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, au demarat, astăzi, o serie de consultări periodice cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pe teme de interes şi actualitate pentru comunitatea de business din România.

În atenţia participanţilor la reuniunea de astăzi s-au aflat impactul Brexit asupra mediului de afaceri din România, legea offsetului, consolidarea fiscală a companiilor cu capital românesc, combaterea practicilor comerciale neloiale şi eliminarea dublului standard.

De asemenea, s-a discutat și despre digitalizarea proceselor de afaceri a companiilor româneşti, participarea românească la Expo Dubai 2020, adaptarea Strategiei Naționale de Export 2021-2027 la decada europeană şi promovarea unui program pentru creşterea brandului de ţară.

Reprezentanţii mediului de afaceri au reiterat necesitatea unei predictibilităţi legislative şi a simplificării procedurilor administrative şi, de asemenea, a armonizării calificării forţei de muncă cu cererea pieţei.

S-a convenit continuarea consultărilor în cadrul unor grupuri de lucru tematice, cu participarea sindicatelor, pentru identificarea soluţiilor punctuale la problemele ridicate.

Biroul de presă

 

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Skip to content