MAT – Ministerul Antreprenoriatului și Turismului
Image default
Comert Exterior Comunicate de presă

Acordarea de burse de studii în România pentru cetățenii străini – anul universitar 2023-2024

MINISTERUL ANTREPRENORIATULUI SI TURISMULUI (MAT) anunță lansarea procesului de selecție dosare pentru acordarea unui număr de 40 de burse cetățenilor străini pentru a studia în România începând cu anul universitar 2023-2024

În perioada 1 aprilie –30 iunie 2023, dosarele de candidatură pentru bursele acordate de statul român pentru anul universitar 2023–2024 se vor transmite numai în format electronic, la adresa de email: burse2023@dce.gov.ro.

Dosarele se vor transmite scanate la adresa de e-mail menționată, conform procedurii publicate, documentele în original urmând a fi prezentate la instituțiile de învățământ unde vor urma pregătirea doar de către candidații selectați.

Comisia de selecție, numită conform procedurilor legale, va face selecția candidaților, pe baza documentelor depuse la dosar, până cel târziu la 31 august 2023, după care va publica rezultatul acestei etape intermediare de selecție pe site-ul instituției.

Decizia finală de acordare a burselor va fi luată de Comisia numită de ministrul educației din România. Rezultatul final al procesului de selecție va fi anunțat pe site-ul MAT și va fi comunicat pe e-mail, candidaților  selectați.

Ministerul Educației, prin Direcția Generală Relații Internaționale și Afaceri Europene, va emite Scrisorile de acceptare la studii în România/Ordinele de înmatriculare, după caz, până la începerea anului universitar 2023-2024.

IMPORTANT:  Dosarele incomplete sau transmise după data limită de 30 iunie 2023 nu vor fi luate în considerare.

Articole asemanatoare

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.. Accept Nu accept

Politica de confidențialitate
Sari la conținut